Григор Димитров е решил да се пусне и на двойки на турнира в Индиън Уелс, Калифорния. Негов партньор ще бъде аржентинецът Хуан Мартин дел Потро.

Маркос Багадатис се класира за основната схема на Индиън Уелс

Маркос Багадатис се класира за основната схема на Индиън Уелс

Довечера започват срещите от първия кръг

Жребият не се оказа особено благосклонен към "звездния дует". Димитров и Дел Потро ще играят в първия кръг срещу специалистите на двойки Фелисиано Лопес и Марк Лопес. Ако спечелят те ще имат за съперници или Жан-Жулиен Рожер (Холандия) - Хория Тъкау (Румъния) или Райън Харисън (САЩ) - Макс Мирни (Беларус). Марк Лопес е олимпийски шампион от Рио 2016 в дует с Рафаел Надал.

Гришо за последен път игра на двойки в Бризбън през януари. Там негов партньор беше Райън Харисън, който заяви, че българинът е добър и на двойки, и на тройки. Двамата стигнаха до полуфинал, но се отказаха предвид умората на Харисън, който трябваше да играе и финал на сингъл.

Тази година организаторите на Индиън Уелс дават специален бонус от 1 милион долара на тенисист, вдигнал купите индивидуално и на двойки. Може това да е причината, събрала в един дует двама от най-обичаните играчи - Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро.

Досега Роско Танър (САЩ) през 1978, Борис Бекер (Германия) 1988 и Джим Къриър през 1991 са постигали такъв дубъл. При дамите Линдзи Дейвънпорт (САШ) на два пъти - през 1977 и 2000 година и Вера Звонарьова през 2009 са вдигали по две купи. Звонарьова участва и в тазгодишното издание, след като преодоля квалификациите.