Григор Димитров губи от Стан Вавринка с 6-7(5), 6-7(4) в третия си мач от "Ролан Гарос" 2019. Срещата започна много късно и беше прекъсната заради смрачаване. Двамата майстори ще продължат вълнуващия спектакъл утре.

Григор Димитров - Стан Вавринка 6-7(5), 6-7(4), мачът ще продължи утре
на живо

Григор Димитров - Стан Вавринка 6-7(5), 6-7(4), мачът ще продължи утре

Двамата са добри приятели и често тренират заедно

Началото на двубоя беше след 20 часа българско време, което означаваше, че няма начин да свърши днес. Двата дамски двубоя на корт "Сюзан Ленглен" се проточиха много и организаторите пренасочиха Димитров и Вавринак към корт №1, където Димитров победи Янко Типсаревич в първия кръг в неделя.

Вавринка започна много мощно и бързо поведе с 2-0 гейма и имаше две нови възможности за пробив. Григор се събуди в най-добрия момент и спаси подаването си, предизвиквайки първите грешки на съперника си.

Снимка 426562

Източник: GettyImages

Швейцарецът продължи да сервира отлично, но българинът му отговори със същото. Стабилизацията в играта на Григор даде резултат и той с много хубави ретури върна пробива за 3-3.

Вавринка се ядоса от пропуснатото предимство и успя да стигне до нова точка за пробив, след като хасковлията беше повел с 40-0. Получи се много колеблива партия за двамата. Димитров допусна двойна грешка, но беше по стабилен в последните разигравания и се спаси от нов брейк.

Последва серия от относително спокойни сервис геймове за двамата и закономерен тейбрек.

Но в Париж дългите геймове не са силната страна на българина. Той започна по-добре и поведе с 3-1 след отличен уинър ретур. За съжаление последваха грешки и по-точна игра на швейцареца. И когато се стигна до сетбол за Вавринка, ръката на сервис на Григор трепна. След слабо второ подаване и неразчетено излизане сетът отиде в сметката на Стан - 6-7(5) за 67 минути.

Снимка 426563

Източник: GettyImages

Във втората част Димитров заложи повече на дефанзивна тактика. През първата уинърите бяха почти по равно, а във втората тези на хасковлията почти изчезнаха.

Въпреки това играта беше равностойна, защото Гришо постоянно караше съперника си да греши. Вавринка залагаше на точните и мощни сервиси и редуваше асове, компенсирайки дългите разигравания, в които българинът беше по-добър.

Снимка 426561

Източник: GettyImages

Само в първия си сервис гейм хасковлията беше разклатен. Вавринка стигна до 15-40,  но тогава сервисите и точната игра на българина накараха швейцареца да сгреши четири пъти подред.

В следващите геймове началните удари решаваха всичко. И така до 5-5. В единадесетия гейм две тънки разигравания и малко късмет спасиха Вавринка от неприятности. Григор си взе подаването и се стигна до втори тайбрек.

Но, както казахме в началото, на "Ролан Гарос" 2019 тайбрековете не са за Григор Димитров.  Два мощни сервиса и една грешка на българина и Вавринка поведе с 4-1. Предимството беше на негова страна и той стигна до три сетбола. При втория Гришо удари топката с рамка и Вавринка взе и втория сет след 7-6(4) за 57 минути.

Снимка 426564

Източник: GettyImages

Вече беше достатъчно тъмно и двамата именити тенисисти обясниха на съдията, че не могат да играят повече. Така срещата ще се доиграе утре.

Григор Димитров беше равностоен на Стан Вавринка, но малките детайли в решителните дълги партии доведоха до преднината на швейцареца. С оглед на опита на Вавринка задачата на Димитров изглежда много трудна.

Но ако играе като днес и спечели един сет има шанс да се класира за първи път в кариерата си на осминафинал на "Ролан Гарос".

Снимка 426565

Източник: GettyImages