Григор Димитров победи японеца Юичи Сугита в първия си мач след контузията, която получи на Australian Open. Българинът беше затруднен в началото на втория сет, но през останалото време беше агресивен и диктуваше играта. Утре той ще играе на осминафинал в Ротердам със сърбина Филип Краинович.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Юичи Сугита 6-4, 7-6(5)
на живо

Григор Димитров - Юичи Сугита: Трудна победа на българина на "Хой Арена"

Първи двубой на хасковлията след Australian Open

Григор започна много мощно в първия си сервис гейм. Той натисна подаването на своя съперник и Сугита много трудно успяваше да се държи в сета. Японецът гонеше всяка топка. Това накара българинът да греши  в по-продължителните разигравания.

Димитров имаше малки проблеми в деветия гейм, когато допусна единственото си изоставане на сервис гейм - 15-30. Българинът се измъкна след три мощни форхенда и нанесе своя удар в следващия гейм.

Сугита изпитваше  трудности пред агресивната игра на българина. След 14 разиграни точки Григор реализира решителния пробив и поведе със 6-4 след 45 минути игра.

Снимка 340261

Източник: facebook.com

Хасковлията се опита да реши мача в началото на втори сет, но Сугита успя да спаси първия си сервис гейм.

Димитров се самопроби в следващата партия. Той поведе с 30-0 и направи три последователни грешки. Тогава Сугита достигна до едниствения си брейкбол в мача. Японецът нямаше нужда да прави нищо, защото Гришо сбърка и двата си сервиса.

Пробивът даде известно психологическо предимство на Юичи. Българинът беше леко разконцентриран, но не допусна нови затруднения, когато сервира. Той вдигна нивото на играта си и успя да върне брейка в последния възможен момент за 5-5.

В тайбрека преимуществото на Димитров беше голямо . Хасковлията поведе с 5-2, но сбърка две топки след сервис. Все пак той достигна до два мачбола. Сугита спаси първия след страхливо разиграване и на двамата. Мощният сервис на Гришо приключи мача за 1 час и 45 минути.

Точките в двубоя са 79 на 75. Димитров направи 9 аса, Сугита само 1. Като цяло статистиката е равностойна. Предимството на българина са уинърите. Сугита почти не грешеше, но разчиташе предимно на връщане, което се оказа недостатъчно.

Всички резултати от тенис турнира в Ротердам

Всички резултати от тенис турнира в Ротердам

Роджър Федерер и Григор Димитров са основните фаворити за титлата

Контузията, която лиши Григор Димитров от възможността да зарадва софийската публиката, не даде отражение на играта на българина. Филип Краинович не би трябвало да се окаже сериозно препятствие утре.

Снимка 335383

Източник: GettyImages