Григор Димитров загуби от аржентинския левичар Федерико Делбонис с 6-1, 4-6, 2-6 в Женева и отпадна след първия кръг на турнира от ATP 250. Българинът участва с "уайлд кард" в квалификациите, защото се записа в последния момент.

Григор Димитров - Федерико Делбонис 6-1, 4-6, 2-6
на живо

Григор Димитров - Федерико Делбонис 6-1, 4-6, 2-6

Българинът е фаворит срещу шестата ракета на Аржентина

Мачът започна с отлична игра на българския №1. Той сервираше безупречно, а с хубави ретури и точни разигравания успя да направи два пробива и след 16 минути водеше с 5-0 гейма.

Делбонис счупи геврека, но хасковлията бързо си взе подаването отново и след 23 минути затвори частта с 6-1.

Нещата започнаха леко да се променят в началото на втория сет. Делбонис успя да стабилизира подаването си и започна да си печели подаванията. Григор сервира прекрасно в първите си два гейма и се срина в третия.

Снимка 424473

Източник: GettyImages

Тогава аржентинецът успя да пробие на 15. В този момент Григор се опита да приключи двубоя в два сета и върна брейка в най-дългия гейм от мача. В тези моменти отново видяхме най-доброто от българина.

След нови равностойни размени хасковлията направи две непростими грешки и малко очаквано предаде сета с нов пробив - 4-6 за 43 минути.

И въпреки, че точките бяха 56 на 48 за българина всичко започна отначало. Гришо отново натисна и направи четвъртия си пробив в мача. И това беше всичко от него за днес.

Снимка 421858

Източник: GettyImages

Българинът тотално загуби сервиса си и постоянно губеше дългите разигравания. Левичарят Делбонис постоянно използваше форхенда си срещу недостатъчно добрия бекхенд с една ръка на Григор.

Леко аржентинецът направи два пробива и дръпна с 4-1. Димитров направи бърз сервис гейм на нула, но при последните си подавания отново беше колеблив. Тогава аржентинецът атакуваше директно от ретур и с нов брейк затвори двубоя след 6-2.

Снимка 424472

Източник: GettyImages

Григор Димитров използва турнира в Женева като подготовка за "Ролан Гарос". Трудно е да се прецени докъде искаше да стигне. Играта му в първия сето показваше, че Делбонис не е от неговата класа. След това се появиха грешките и прибързаните решения, които доведоха до поредната загуба от невисоко ранкиран тенисист.

"Ролан  Гарос" започва в неделя. Там могат да бъдат заличени лошите впечатления от тази година.

Снимка 423682

Източник: Instagram / Grigor Dimitrov