Аржентинецът Марко Трунхилети ще остане в екзотичните истории около "Ролан Гарос". Миналата седмица той се пусна в квaлификациите.

Днес трябва да приключат срещите от първия кръг на "Ролан Гарос" 2018

Днес трябва да приключат срещите от първия кръг на "Ролан Гарос" 2018

Рафаел Надал ще доиграе прекъснатия вчера мач срещу Симоне Болели

Трунхилети спечели първите си две срещи срещу своя сънародник Ренцо Оливо и португалеца Педро Соуза. Полякът Хуберт Хуркач се оказа непреодолимо препятствие за него и сложи край на мечтите на Марко за мачове в основната схема на турнира от Големия шлем.

Трунхилети дори и не беше поставен в пресявките. Това не му даваше надежди да попадне като "лъки лузер". "Щастливите губещи" се подреждат по местата в класацията на ATP.

Тази година се случи нещо нечувано. Осем тенисисти се отказаха, след като беше утвърден окончателния списък на участниците. Григор Димитров в неделя научи съперника си минути преди да излезе на корта и трябваше да играе срещу седмия "щастлив губещ" - египтянина Мохамед Саруат.

В понеделник се отказа Ник Кириос, който в събота спечели турнир на двойки. Ексцентричният австралиец почти не играе в последните месеци, а и не е голям любител на клея.

Оказа се, че чакащи "лъки лузери" в Париж няма. Инидиецът Пражнеш Гунесваран отклони поканата да замести Кириос, защото вече беше започнал участието си на турнир от категория "Чалънджър". Тогава организаторите опряха до Марко Трунхилети.

Аржентинецът беше на почивка с приятели в Барселона, но реши да откликне. За негово нещастие той не можа да си осигури полет от каталунската столица до Париж и се наложи да шофира девет часа.

Трунхилети вчера излезе на корта срещу сънародника на Кириос Бърнард Томич. Жребият беше насрочил австралийското дерби за първия кръг.

Марко не показа признаци на умора и си заслужи 79 хиляди евро, които се полагат на участниците във втория кръг. Той се наложи с 6-4, 5-7, 6-4, 6-4 за 2 часа и 58 минути.

Утре той ще играе с намиращия се под №70 в света италианец Марко Чекинато за място сред 32-та най-добри на турнира. Трунхилети, като много аржентинци, е от италиански произход. На теория той може да срещне Григор Димитров на четвъртфинал.