Мариус Копил елиминира №3 Жил Мюлер от Люксембург и се класира за полуфинал на Sofia Open 2018. Румънецът изненада специалистите и се наложи със 6-4, 6-4 за 1 час и 21 минути игра. Утре той ще играе с победителя от втория двубой за деня между квалификанта Йозеф Ковалик от Словакия и кипърския "пират" Маркос Багдатис. Така вече е сигурно, че в неделния финал ще играе поне един непоставен.

Всички резултати на Sofia Open 2018

Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

В първия сет и двамата печелеха много лесно подаванията си, като до 4-4 Копил беше спечелил само една точка, когато посреща, а Мюлер 3. В деветия гейм представителят на Люксембург започна да греши и румънецът се възползва и го проби. След това Копил лесно затвори частта с гейма на нула за 32 минути.

Снимка 339216

Източник: LAP.bg

Вторият сет завърши с идентичен резултат и пробивът отново стана в деветия гейм. Но вече разиграванията бяха по-дълги и в първите две партии и двамата имаха възможности за брейк. Мюлер беше по агресивен, но бъркаше на в на пръв поглед спечелени разигравания. Във фаталния гейм той сбърка 4 топки и накрая беше наказан със страхотен минаващ удар. В последната партия неспасяемите сервиси осигуриха мястото на полуфинала на румънеца. Този сет се игра 49 минути и в него имаше общо 72 разигравания. В първия те бяха 46.

Програма за шестия ден на Sofia Open 2018

Програма за шестия ден на Sofia Open 2018

Днес са всички четвъртфинали

Жил Мюлер за поредна година не оправда очакванията на Sofia Open. Идеята да се играе, само когато се сервира се оказва  не добра за тази твърда настилка.  Мариус Копил беше под №94 преди турнира, но показа качества, които ще му гарантират място сред първите 50  в света в близко бъдеще. Той успя да надстреля именития си съперник с 13 на 6 аса.

Реферът Рено Лийтенщайн от Франция за пореден път ръководи двубоя с авторитет.

Снимка 339215

Източник: LAP.bg