Германският квалификант Даниел Брандс поднесе първата сериозна изненада на Sofia Open 2019. Той игра трети мач в рамките на три дни и елиминира поставения под №5 грузинец Николоз Басилашвили със 7-6(7), 7-5 за 1 час и 32 минути.

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Мачът беше равностоен, като Брандс спечели 85 точки, а Басилашвили 79 точки. Разликата дойде в последните геймове, когато грузинецът игра безобразно и допусна серия от непредизвикани грешки.

Снимка 404660

Източник: LAP.bg

Първият сет се реши след тайбрек. Преди това Басилашвили можеше да го затвори на два пъти при 6-5, а Брандс имаше две възможности за пробив в деветия гейм.

Във втората част световният №22 от Грузия поведе бързо с 4-0 и реши, че е вкарал мача в трети сет. Брандс заигра много спокойно, връщаше всичко със сечени и удари и дочакваше грешките на съперника.

Басилашвили имаше две възможности да затвори частта при 5-4, но загуби сервиса си. В последните два гейма той взе само две точки, като на оспорванията на Брандс се оказаха в полза на германеца.

Снимка 404661

Източник: LAP.bg

Даниел Брандс постигна първа победа на ниво ATP от 24 месеца. Тогава той се наложи. именно в София, над италианеца Марко Киудинели. През тази година той участва в квалификациите на Australian Open и индийския турнир в Пюн. В момента е №180 в ранглистата на ATP, но тази седмица ще подобри значително ранкинга си. В четвъртък Бранд ще срещне победителя от мача на миналогодишния шампион Мирза Башич (Босна и Херцеговина) срещу Мартн Клижан (Словакия).

Басилашвили преди 2 години игра 1/2-финал срещу Григор Димитров. Тогава той беше извън първите 80 в света. Миналата година спечели първите си турнири от ATP и дори успя да изпревари Григор Димитров в ранглистата на ATP. Днес той направи 10 двойни грешки и щеше да скъса филето при сервисите си.

Снимка 404658

Източник: LAP.bg