Трикратният победител от турнири от Големия шлем Стан Вавринка се класира за полифинал на Sofia Open 2018. Швейцарецът победи Виктор Троицки (Сърбия) със 6-1, 7-6(3) за 1 час и 24 минути. Мачът имаше две различни лица. В първият сет Вавринка размаза съперника си, а във втория надделя с по-голяма концентрация в края.

Всички резултати на Sofia Open 2018

Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Швейцарецът започна ударно с гейм на нула. Това смути Троицки, който направи две двойни грешки и с неуверени отигравания се самопроби. Сърбинът удари ракетата си в земята, което е признак, че тотално е загубил контрол.

Троицки все пак успя да счупи геврека в сета с отлични сервиси в предпоследния гейм. Вавринка затвори частта с няколко отигравания по учебник със 6-1 за 22 минути.

Точките бяха 28-13. Виктор загуби и седемте, когато биеше втори сервис.

Снимка 339395

Източник: LAP.bg

Вторият сет беше съвсем различен. Троицки започна с гейм на нула и се успокои. Разиграванията вече станаха равностойни и Вавринка често бъркаше. Виктор проби първи в осмия гейм, реализирайки четвъртата си възможност.

Но швейцарецът се върна веднага. Първо сърбинът направи двойна грешка и се смути. След това Вавринка направи две страхотни разигравания, обръщайки загубени точки.

В тайбрека Троицки започна силно и поведе с 3-0. Едно отсъждане в негова вреда го пречупи и той загуби всички разигравания до края. Троицки дори спечели повече точки в частта, продължила 1 час и 1 минута - 49 на 48.

Снимка 339398

Източник: LAP.bg

Утре големият фаворит за титлата Стан Вавринка ще играе на полуфинал с победителят от последния четвъртфинал между квалификанта Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и Максимилиан Мертерер (Германия). Мачът ще започне не по рано от 18:10 часа.

Снимка 339394

Източник: LAP.bg