Тази седмица се провеждат три турнира от календара на АТП. Този във Вашингтон е от АТП 500 с награден фонд повече от 2 милиона долара. В него ще участва и българския №1 Григор Димитров.

Григор Димитров: Очаквам с нетърпение цялото американско лято

Григор Димитров: Очаквам с нетърпение цялото американско лято

Българинът е гладен за тенис и успехи

Там ще участват четирима шампиони от последните години. Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро има три успеха през 2008-а, 2009-а и 2013-а година. Канадецът Милош Раонич стана първи преди три години, японецът Кей Нишикори през 2015-а, а французинът Гаел Монфийс вдигна купата преди 12 месеца.

През миналата година Григор Димитров загуби от британеца Даниел Еванс, който сега не може да участва, защото изтърпява наказание за употреба на кокаин. Под № в схемата е поставен австриецът Доминик Тийм. Раонич и Димитров приеха покани за участие в последния момент. Друг много силен тенсист, който може да триумфира във Вашингтон е младата надежда на Германия Александър Зверев.

През миналата година Гаел Монфийс победи на финала Иво Карлович с 5-7, 7-6(4), 6-4.

Снимка 306415

Източник: GettyImages

В Лос Кабос, Мексико е турнирът на твърди кортове с награден фонд малко повече от 700 хиляди долара. Там фаворити са Томаш Бердих и Сам Куери, които предпочетоха силното мексиканско слънце.  Куери спечели тази година турнира в Акапулко.

Титлата през миналата година спечели "Краля на сервиса" Иво Карлович, който ще опита на 38 години да дублира успеха си. Трима испански левичари са сред претендентите за първото място: Фелисиано Лопес, Алберт Рамос-Виньолас и Ферандо Вердаско.

Любителите на играта на клей имат възможност да се изявят на турнира в австрийския курорт Кицбюел. Там №1 в схемата е уругваецът Пабло Куевас, който пропусна Уимбълдън.

Миналата година 34-годишният италианец Паоло Лоренцо спечели и сега е приел поканата да защитава титлата си. Германецът Филип Колшрайбер от 2015-а и холандецът Робин Хаасе от 2011-а - 2012-а също се надяват отново да спечелят последния мач.

Кицбюел е един от последните турнири, в който ще участва германският ветеран Томи Хаас. Той е един от двамата тенисисти побеждавали Роджър Федерер пре тази година.

Наградният фонд е "едва" 540 хиляди долара.

Снимка 306416

Източник: GettyImages