Хари Кейн донесе победата на Тотнъм при гостуването на Уест Бромич с гол с глава в 88-ата минута, фиксирайки крайния резултат 0:1. С този успех "шпорите" излязоха на първо място в класирането на английската Висша лига със 17 точки, изпреварвайки сензационния лидер Саутхямптън.

Голът е под №150 за Хари Кейн във Висшата лига, с което той изравни постижението на бившата звезда на Ливърпул Майкъл Оуен.

Иначе мачът беше от типичните за :Специалния", в които неговият отбор не блести, но печели трите точки.

В началото на срещата имаше една ситуация за гостите, когато удар на Хьон-мин Сон беше блокиран. Инача преобладаваше тактическата битка, като двамата наставници - Славен Билич и Жозе Моуриньо изразходваха сериозна енергия на тъчлинията.

След почивката домакините започнаха да гледат по-сериозно напред и достигнаха до добри положения. Веднъж Льорис спаси удар под гредата след корнер. След това Галахър стреля много силно от границата на наказателното поле. Френският страж с радост изгледа как топката се отби от дясната му греда и излезе в аут.

В 83-ата минута Джонстън спаси с хубав плонж опасен удар на Винисиус.

И когато мачът отиваше към закономерно 0:0, Хари Кейн отбеляза победното попадение в 88-ата минута. Мат Дохърти центрира прецизно отдясно и Кейн с гръб уцели топката с глава и тя влезе в далечния десен ъгъл на вратата, пазена от Джонстън.

Снимка 504401

Източник: GettyImages

След този резултат Тотнъм излезе на първо място със 17 точки. Тимът показа, че има сили бързо да се възстанови след тежкото гостуване в Разград на Лудогорец.

Уест Бромич има 3 точки от 3 равенства и 5 загуби. "Дроздовете" са на 18-о място и само те, Бърнли и Шефилд Юнайтед все още нямат победа.

Хари Кейн: Имаме всичко нужно, за да спечелим титлата

Хари Кейн: Имаме всичко нужно, за да спечелим титлата

"Ще покажем на какво сме способни"

Снимка 504400

Източник: GettyImages