2,8 млн. посещения са регистрирани в онлайн регистъра на туристическите атракции от създаването му преди 9 месеца досега. Това съобщи в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя откри Международния кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света" в Бургас, съобщават от пресцентъра на министерството.

Събитието е продължение на инициативата „Мислиш си, че познаваш България“. Тя миналата година популяризира страната ни като предпочитана туристическа дестинация.

Ангелкова отбеляза, че в регистъра има ръст преди всички почивни дни. Над 300 000 посещения били регистрирани за Великденските празници.

На откриването на фестивала присъстваха посланици на различни държави. Според министърката готовността им да подкрепят кампанията била доказателство за ползотворните взаимоотношения, които са успели да изградят за кратко време.

Николина Ангелкова поздрави община Бургас за полаганите от нея усилия за насърчаване на туризма. Тя изрази увереността си, че подобни събития ще привлекат още по-голямо внимание към града като много атрактивна туристическа дестинация и извън активния летен сезон.

Фестивалът има и благотворителна цел. Събраните дарителски средства в Бургас ще бъдат предоставени за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.