На летищата във Варна и Бургас през следващото лято у нас ще кацнат с 35% повече туристи от Централна Европа. С това се похвали пред журналисти в парламента министърът на туризма Николина Ангелкова, като се опря до данни на европейски туристически агенции.

Министър Ангелкова уточни, че това увеличение е както за самите полети от държавите от Централна Европа, така и за заявените туристи. „Очаква се и ръст от 40 на сто от туристите от Полша за лято 2016", се похвали още министърът на туризма.

По-голяма посещаемост ще има страната ни и през предстоящия зимен сезон.

„Имаме заявени 69 повече полета само от Великобритания и само за летище „София" за предстоящия зимен сезон. За справка миналата година са били 24 полета. Общата цифра за летище „София" е 178 полета, 80 са били миналата година", посочи министърът.

Като извод от тези данни министър Ангелкова посочи, че нашата страна вече се позиционира като предпочитана туристическа дестинация.
"За нас Русия остава един от основните външни пазари", отбеляза още тя.

Ангелкова разкри и кои ще са едни от основните акценти в новата стратегия за реклама на страната за 2016-та година, а именно дигиталният маркетинг, онлайн маркетингът и работата със социалните мрежи.