Новите заведения на пясъчната ивицка въвъ Варна никнат като гъби, пише варненският в „Народно дело", цитиран от Money.bg.

Всички стари капанчета бяха сринати с общинска заповед.

Търговци сега строят най-вече от дървени греди и дъски, за да могат да ги демонтират бързо при нужда. За изграждането на такава кръчма са необходими средно десетина хиляди лева.

Собствениците на новите капанчета се надяват да избият инвестициите си и да приберат печалби само за един сезон. Прогнозата на един от оцелелите търговци е, че през това лято за сто грама пържена трицона и една бира във Варна ще плащаме около пет лева, което е с левче повече от миналата година.

Заради строгата забрана на ДВСК да се продава риба на открито, варненци вече няма да могат да си купуват по-евтините попчета и граца от неколцината рибари край изчезващия Рибарски плаж.

Собствениците на питейни заведения по алеята ще имат право да изнасят на плажовете само чадъри и шезлонги. Масите за консумация на бира и безалкохолни напитки върху пясъка са забранени. Пясъчната ивица във Варна остава безплатна.