Министърът на туризма Николина Ангелкова призна, че като майка не би се качила с детето си на Симеоновския лифт, защото съоръжението е твърде старо.

„Независимо дали е изправен или не, не бих се качила", заяви тя пред БиТиВи.

На въпрос дали ще има наказани за инцидента, при който дете падна именно от Симеоновския лифт на Витоша, Ангелкова коментира, че това не е в прерогативите на Министерството на туризма. 

„Контролните органи, които са направили проверката, са установили, че кабинката е била изправна. Предполагам, че ще се вземат съответните мерки, така че това да не се повтаря", посочи тя.

Съоръженията на Витоша са изключително стари. Може би това е най-младият лифт - на 32-35 години", добави Ангелкова.

Във връзка с мерките за връщане на руските туристи у нас Ангелкова припомни, че сме направили безплатни визите за деца до 16 години и сме разширили диапазона не само за организирани групи, но и за тези, които идват за фестивали.

Цената на визите не може да се намали едностранно от България, необходими са преговори на ниво ЕС, защото има подписан договор между Русия и ЕС, посочи тя.

Министърът съобщи още, че в идните дни ще стартира конкурсът за ново лого на България, като подчерта, че нито един лев държавни пари няма да бъдат давани.