"Туристическите пътувания от Китай в България са малко. Вие сами казахте - 30 000, и това няма да се отрази значително на общия туристически поток". Така министърът на туризма Николина Ангелкова отговори на въпрос дали коронавирусът, регистриран в Китай и достигнал до Европа, ще се отрази по някакъв начин на туризма.

По думите на Ангелкова все още било много рано да се дават прогнози за това с колко щели да намалеят китайските туристи у нас. Тя призова първо да се види как щяло да се развие всичко, свързано с коронавируса.

Настаниха трима в болницата в Хасково заради съмнение за коронавирус

Настаниха трима в болницата в Хасково заради съмнение за коронавирус

Двама били на ваканция в Тайланд, третият се завърнал от Шри Ланка

Тя увери, че в детайли се следи темата и посочи, че са предприети мерки. Още на 24 януари Министерство на туризма е получило информация през Eвропейската туристическа комисия от министъра на туризма на Китай, че всички туристически пътувания са спрени както вътре в тяхната страна, така и изходящите пътувания, по думи на Ангелкова.

България незабавно е информирала всички туристически оператори, за да може да се предприемат необходимите мерки. Следим всичко, което се случва, и няма организирани пътувания след 24 януари, които да са от Китай в посока Европа, успокои Ангелкова.

Всеки пътник с висока температура ще бъде "улавян" още на летището

Всеки пътник с висока температура ще бъде "улавян" още на летището

Организацията е добра, по негова оценка