Работим в посока късно лято - през юли и август. Това заяви пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова относно летния туристически сезон предвид ситуацията с коронавируса в страната.

Тя посочи, че експерти в министерството разработват кризисна рекламна стратегия. Съществува и примерна схема за ваучери за туризъм, насочени към вътрешния пазар. По думи на Ангелкова, ако отпадне концесионното възнаграждение, може да има безплатни чадъри и шезлонги.

Тя заяви и че се разработват препоръки към наематели и концесионери по отношение на туроператори, хотелиери и ресторантьори, така че да има оптимално отношение към туристите.

Масово анулиране на резервации отчита Ангелкова

Масово анулиране на резервации отчита Ангелкова

Възстановяват парите за отменени пътувания до Италия, Испания, Германия, Франция и Румъния

Мобилно приложение ще дава информация къде има свободни шезлонги и чадъри, ще има и данни за хигиенно-санитарните норми. Общо 54 са изтичащите концесионни договори за цялото Черноморие.

Ангелкова посочи, че в момента секторът не работи. Близо 1 млн. души губят работните си места в световен мащаб, у нас има над 70 000 безработни, 23.7% от тях са в сектор "Ресторантьорство и хотелиерството", заяви министърът.

Относно мярката 60/40 тя изтъкна, че запазените работни места са над 38 000 и това показвало, че тя е работеща.

По данни на Ангелкова няма отменени резервации за периода след 15 юни.

Не си отменяйте резервациите за морето за юли и август, съветва д-р Кунчев

Не си отменяйте резервациите за морето за юли и август, съветва д-р Кунчев

Той призова българите да устискат за празниците и да не се струпват