Да се премахнат търговските обекти от Бургаския плаж-централен. Това обяви по време на инспекция на морския плаж Бургас-централен министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от нейното ведомство. Поводът е получено писмо от новия наемател на плажа за законосъобразното поставяне на обектите, които се намират на територията му.

Ангелкова изненада Слънчев бряг с проверка на плажовете

Ангелкова изненада Слънчев бряг с проверка на плажовете

10% повече туристи в България за лятото според Ангелкова

Министър Ангелкова информира, че обектите, представляващи бар, подиум и тераса, прилежащи към ресторант "Нептун" предстои да бъдат премахнати. "С писмо вече сме уведомили кмета на Община Бургас, че е необходимо да предприеме действия и да упражни правомощията си, съгласно Закона за устройство на територията", подчерта министърът на туризма.

Цацаров, Ангелкова и Радев вардят спокойствието по морето

Цацаров, Ангелкова и Радев вардят спокойствието по морето

976 командировани полицаи ще работят на смени

"Очаквам информация кога ще бъдат предприети законосъобразните действия по премахването на обектите", каза министър Ангелкова. По-рано през деня Ангелкова присъства на среща с главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов. Тримата обсъдиха мерките за гарантиране на сигурността по Черноморието.