Съюзът на собствениците организира протестен митинг в курорта Слънчев бряг.

Утре - 11 юни, хотелиери, ресторантьори, собственици на увеселителни завадения, доставчици на стока, търговци, таксиметрови шофьори ще поискат отново оставките на председателя на борда на директорите на „Слънчев бряг" АД Златко Димитров и изпълнителния директор на дружеството Мария Михалева.

Денят съвпада с официалното откриване на туристическия сезон.

Според протестиращите действията на „Слънчев бряг" АД са незаконни, като дружеството изземва функциите на държавен орган и налага собствените си решения по управлението на транспорта и достъпа до комплекса еднолично, само и изцяло в собствен интерес.

Съюзът на собствениците иска изясняване статута и собствеността на уличните пространства в комплекса, установяване на законен ред за управление на транспортната схема, както и определяне на единни правила за всички хотелиери и работещи в комплекса, не от „Слънчев бряг" АД, а от компетентния орган и не с оглед осигуряване на допълнителни доходи на дружеството, а на нормални условия за развитие на хотелиерския бизнес

До изясняването на тези въпроси и решаването на проблемите, протестиращите искат да се осигури нормално функциониране на хотелската база в комплекса, нормален достъп на автомобили и хора и нормални условия на предлагане на качествена туристическа услуга.

Междувременно, от „Срънчев бряг" АД твърдят, че концесионерът на северния плаж, в лицето на фирмата на Сава Чоролеев грубо е нарушил специалната схема по концесионния договор, сключен с регионалното министерство.

Разположените множество търговски обекти по цялото протежение на концесионната площ не отговарят на даденото разрешение от държавата за стопанисване на плажната ивица. Обектите спират не само достъпа, но и изгледа към морето, заявяват от „Срънчев бряг" АД.

Според ръководството на дружеството, Чаролеев - макар и основен говорител и ръководител на протестиращите, дори не фигурира в ръководството на СНЦ „Съюз на собствениците".

От „Слънчев бряг" АД посочват още, че десетките временни обекти, разположени върху терени на Чоролеев, нарушават по няколко точки Наредба 10 на Община Несебър, регламентираща реда и критериите за поставяне на временни обекти.