Традиционно цените по морето в края на лятото падат. Първите отстъпки по хотели и заведения се появяват в последните дни на август.

Още от този уикенд цените в голяма част от хотелите по родното Черноморие поевтиняват. Ако изчакат още седмица обаче желаещите могат да се възползват от още по-добри оферти. Ако сега цените са паднали с 10-15 %, то от следващата седмица хотелиерите ще ги свалят с до 50 %, съобщава Нова телевизия.

Хасковлийката Снежана Станчева има собствен бизнес. Въпреки че вече е била на море през август, смята още веднъж да посети родното Черноморие. Тя коментира, че през септември по морето е много по-спокойно и има много промоции. Тя изчислява, че излиза много по-евтино – с повече от 30 %.

Почти на 100 % е пълна към момента легловата база в повечето курортни комплекси. Тази заетост ще се задържи още седмица. Това е причината хотелиерите да бързат с изгодните оферти, за да могат да примамят родните туристи.

Управителят Антон Вълчев обяснява, че цената ще падне с около 10-15 %, а след първата седмица на септември се предлага пакет от 7 нощувки на цената на 6. Подобни предложения се отнасяли за хотелите с по-висока категория, при ол-инклузив. Желаещите да почиват с по-ограничен бюджет, трябва да изчакат още седмица. Тогава цените ще са с 30 до 50 % по-ниски в зависимост от дните на седмицата. В такъв случай може да се намери двойна стая с безплатен паркинг, басейн и интернет на цена от 65 до 90 лева.

Къмпингите се оказват още по-евтин вариант за желаещите да почиват на родното Черноморие. От другия месец цените там ще са с до 20 % по-ниски.

Хотелиерите обмислят и пакети за септемврийските празници. В средата на септември.