Туристическият сезон върви с резултати, които ще го направят най-добрия въобще. Това заяви ресорният министър Евтим Милошев в ефира на Нова телевизия. Нашите традиционни пазари са Европа и съседните страни. Имаме екзотични пазари като Узебкистан, Мексико и др., посочи той.

Милошев изтъкна, че възможностите на страната ни по отношение на видовете туризъм са огромни. Той отбеляза, че българите пътуват все по-често в страната, особено след ковид кризата. Служебният министър на туризма каза още, че в България има много интересни места за посещение по отношение на природа, история, култура, храна, вино и др. По думите му обект на внимание са и термалните извори.

Евтим Милошев иска адекватна пътна инфраструктура за летния туристически сезон

Евтим Милошев иска адекватна пътна инфраструктура за летния туристически сезон

Ремонтът на Дунав мост 1 стартира през лятото заради неотложност

Евтим Милошев отчете, че най-много през тази година у нас са туристите от Румъния. Той заяви, че интересът към Дуракнулак също е голям. Той допълни, като се обмисля идея за разширяване на граничния пункт там.

Милошев коментира и създаването на туристически гаранционен фонд. Според него е важно да бъде въведен такъв фонд, тъй като той е необходим както за потребителите, така и за туроператорите.

От думите му стана ясно още, че е провел среща с номинираната за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, като Евтим Милошев обаче не уточни дали ще остане на поста си в нейния кабинет.

анкета

Ще се справи ли Горица с изборите

Виж резултати

Да, за това е назначена 17.9%

Като всички останали - не 20.9%

Тя е кукла, но кой е кукловодът? 38.1%

Предстои да видим 12.8%

И през октомври се ходи за гъби 10.3%