Скандали между хотелиери и държавното дружество в Слънчев бряг заплашват да провалят туристическия сезон, информира news.burgas24.bg.

Собственици на хотели и заведения в комплекса скочиха срещу министъра на икономиката Трайчо Трайков, заявявайки че не желаят той да представлява техните интереси.

Хотелиерите обвиниха държавното акционерно дружество в рекет и заплашиха, че ако в рамките на 14 дни не започнат преговори за прехвърлянето на инфраструктурата на комплекса на община Несебър, започват реални протести. Така в разгара на сезона най-големия комплекс по Черноморието може да се окаже блокиран.

Хотелиерите недоволстват от това, че трябва да плащат два пъти такса - веднъж на община Несебър и веднъж на Акционерното дружество, което е 75% държавна собственост.

Те настояват собствеността на улиците и алеите в комплекса да бъде прехвърлена безвъзмездно на община Несебър, за да се избегне двойното им облагане.

Заради това, че министърът на икономиката Трайчо Трайков не се е отзовал на поканата им за участие в срещата, от съюза на собствениците се разграничиха от Трайков.

Днес Слънчев бряг се разграничава от министър Трайков и считаме, че той не е министър на целия туризъм на България. Той е майка за едни и мащеха за други. За нас определено е мащеха и смятаме, че туризмът определено няма работа в това мегаминистерство, заяви председателят на Съюз на собствениците Елена Иванова.