Собственици на хотели в „Слънчев бряг" ще организират протестни действия на 22 април.
Това ще стане или в София, или в Бургас, като мястото още не е уточнено.

Протестните действия ще бъдат организирани, за да се привлече вниманието на държавата, община Несебър и всички институции, заети с решаването на проблема с инфраструктурата в туристическия комплекс.

В момента тя се продава от дружеството „Слънчев бряг" АД.

Все още не може да се вземе решение и да се стигне до приемлива цена. Община Несебър има готовност да стопанисва улиците, но не иска за закупува цялата инфраструктура.

Самите собственици на хотели искат да се реши проблема, но и те не желаят да закупуват инфраструктурата.

Шефката на „Слънчев бряг" АД заяви, че информирала Министерството на икономиката за нежеланието на община Несебър да купи инфраструктурата.

От дружеството вече казаха, че нямат възможност да дават пари и средства за поддържане на цялата инфраструктура, в която са включени освен улиците, и тротоари, градинки, паркови алеи, озеленяване и осветление.

Това поставя пък под сериозна угроза провеждането на нормален туристически сезон. Хотелиерите ще настояват с протестните си действия държавата да вземе отношение по проблема.

Днес представителите на техния бранш се срещнаха с кмета на Несебър Николай Трифонов, но до разрешение на проблема не се стигна.

Собствениците на хотели са готови дори на стачни действия. В момента собственик на Слънчев бряг" АД е държавата. Като принципал Министерството на икономиката би могло да вземе решение как точно ще се процедира с това дружество и респективно с проблема с инфраструктурата.