Във Велико Търново се открива петото Международно туристическо изложение "Културен туризъм 2008".

Фирми, туристически организации, общини и културни институти ще представят своя потенциал за създаването на туристически продукт в областта на културно-познавателния туризъм, предаде БНР.

В рамките на форума ще се състои конкурс за филми с туристическа тематика. Държавната агенция по туризъм за първи път ще връчи награда за принос в превръщането на културно-историческото наследство в България в туристическа дестинация.

"С уъркшопа на български и румънски туроператори ще може не само Велико Търново да представи културно-историческото наследство, но и всички останали общини в България", каза Даниел Панов от Общинската агенция по туризъм.

Той допълни че е подготвена богата програма за самото изложение.

"Ще има и презентация на нови туристически продукти. Един от тях е новата площадка на Велико Търново за наблюдение на аудиовизуалния спектакъл "Звук и светлина" и една нов атракция - авиотурове във Велико Търново. В продължение на 15-20 минути туристи ще имат възможност да правят обиколки над града. Идеята е да се наблюдава и аудиовизуалният спектакъл от самолет", каза още Панов.