Израелските инвеститори Tidhar Group и Asim Real Estate, както и българската "България инвестмънт груп", ще правят ваканционно селище до Разлог, което може да бъде определено като един от най-мащабните проекти от този тип за България.

"Разлог вилидж" ще бъде изградено на площ от 130 дка, съобщава selo.bg.

Целият комплекс ще включва луксозен хотел, казино, СПА хотел и курортен хотел, както и вили за почивка, апартхотел и луксозно селище с контролиран достъп. Предвидено е още да има главна централна улица, на която ще са отворени ресторанти, механи, кафенета, барове, занаятчийски работилници, галерии и магазини.

Строителните работи се очаква да започнат през 2009 г. Инфраструктурата на целия проект и централната му част ще бъдат завършени до 2011 г. Комплексът ще бъде напълно готов до 2012 г., казват инвеститорите.

Tidhar Group е сред водещите строителни и инвестиционни компании в Израел. В момента тя работи по 20 проекта по света. Българското й дружество "Тидар България" има няколко проекта и в София и в страната.

Asim Real Estate е дъщерна компания на Asim Investments, специализирана в международни инвестиционни проекти за изграждане на жилищни и търговски площи. "България инвестмънт груп" работи в областта на инвестициите в недвижими имоти. Част от проектите компанията осъществява самостоятелно, а други - в партньорство с български и чуждестранни инвеститори.