Кметът на Долни чифлик Борислав Натов кани гръцки пенсионери да летуват в Шкорпиловци и да опознаят тази част от Черноморието ни с кратки туристически маршрути в региона.

Натов е лансирал идеята си в арменската столица Ереван, където той води делегация за участие в международен семинар за трансрегионално сътрудничество.

Проявата е по проект "Изграждане на местна/регионална мрежа за икономическо развитие като средство за решително подобряване на конкурентоспособността на Черноморските региони "LRED Net".

Водещ партньор в проекта е Националният център за малък и среден бизнес от Армения. В него участват още организации от Гърция, Молдова, Грузия и сдружение "Бизнес Агенция" от България.

Идеята гръцки пенсионери да летуват в Шкорпиловци е била посрещната с интерес.
"Това ще е нова дестинация и добра възможност за гърците в третата възраст да попътуват, без да се разделят с морето, което обичат, в началото или края на лятото, когато не е толкова горещо. Плажът в Шкорпиловци е великолепен и ще им хареса", са споделили представители на туроператорски фирми по време на срещите.