Бизнесът вече работи в нова среда и е много важна адаптацията и трансформацията за всички, които искат да бъдат успешни. Това, което се случва сега и ще се наблюдава в близко бъдеще, е промяна на цялостната стратегия в сектора чрез дигитализация и развитие на хотелиерския продукт, така че да има не само възстановяване, но и растеж. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия бранш във Велинград.

Вицепремиерът посочи, че Велинград има шанса да се възползва от ресурсите, които има, тъй като освен СПА столица на Балканите е отлично място за здравен и медицински туризъм целогодишно.

Гърция благодари на българите. Ами българският бизнес кога ще им благодари?

Гърция благодари на българите. Ами българският бизнес кога ще им благодари?

Българските туристи спасиха сезона...

По думи на Николова се очаква този зимен сезон да има интерес към СПА и бизнес туризма от българи. Според нея вътрешният пазар ще е с водещо значение за зимния туризъм. Прогнозите са много сънародници да пътуват в страната до София, Пловдив, Варна, Велинград, Разлог, Хисаря, Велико Търново и др. Очаква се голям брой туристически пътувания от големите до по-малките градове, както и до курортите в периода около Коледа и Нова година.

Министърът цитира и данни от Единната система за туристическа информация, според които над 167 000 туристи са отседнали в местата за настаняване във Велинград от началото на годината до 26 септември, като основната част от туристите са българи - над 162 000. Отчетени са и посещения на чужденци от Северна Македония, Русия, Израел, Гърция, Турция, Украйна, Румъния, Германия, Франция.