Изключително важно е да гарантираме сигурността на туристите и в момента на Слънчев бряг има КПП-та, които дружеството регулираше със СОТ.

Много по-добре е обаче това да се случва съвместно с МВР, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова след заседанието на Министерския съвет.

Тя каза още, че органите на реда ще преценяват кого да спират и за КПП-та ще се грижи МВР.

„Съгласно националната статистика за юни има около 20 % ръст на туристите в сравнение с миналата година. Очакваме и септември да имаме такъв ръст. Данните ще покажат каква е реалната ситуация”, каза още Анкелкова.

Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти, обяви НАП

Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти, обяви НАП

Паркинг вдигнал оборота си с близо 1200 % заради данъчните

Министърът на туризма заминава за Сочи на Черноморски икономически форум, където България ще се представи. „Имаме възможност отново да представим страната като предпочитана дестинация”, заяви Николина Ангелкова.

Тя изтъкна, че с приетите миналата седмица от правителството промени в Закона за туризма, свързани с единната система за информация, се очаква от следващата година всички софтуери и регистри на хотелите да бъдат свързани с НАП, МВР, ДАНС и общините. Данните няма да бъдат публични и ще се използват съгласно компетенциите на съответната институция, така че максимално да бъде гарантирана сигурността на всеки един потребител. „Това допълнително ще повиши приходите”, прогнозира Ангелкова.