Моля всички. Не идвайте в България! Не идвайте в Банско! Не идвайте лятото на море!
Този призив публикува електронното издание ГазетаРу в рубриката си, съставена от читателски писма "Личен опит".

Преди няколко години България имаше прекрасна природа, девствени зелени гори и красиви морски брегове.

Банско беше затънтено градче със стари къщи, криви улички и механи, където малобройните посетители си почиваха след цял ден каране по единствената ски-писта, построена през 1982 година.

Наскоро обаче започна варварско строителство - както в Банско, така и по морското крайбрежие на България.

В резултат околността на Банско е застроена със стотици нови хотели, построени набързо, с най-лошото възможно качество, на разстояние броени метри един от друг, предназначени за бързо избиване на пари.

Питейната вода в градчето е все по-малко и по-малко: потреблението превишава всички възможни обеми, а качеството на водата се влошава с всеки изминал месец.
Традиционното гостоприемство на местните вече го няма. Всичко е концентрирано във взимането на парите от туристите глупаци.

Скоро цялата долина, където се намира Банско, заедно с градовете Разлог и Добринище, ще бъде превърната в плътна бетонова джунгла. Има искания на местни жители идиоти да лишат Пирин от статута й на национален парк, за да я залеят с бетон.

В планините изкореняват голямо количество гори - там е започнала ерозия. Унищожени са дървета, които са расли векове. Създават се условия за лавини.

Вирусът на Банско вече заразява и жителите на други градове в България, намиращи се в подножията на планини, които алчно искат да напълнят джобовете си по същия начин за сметка на унищожаването на околната среда.

Моля всички да помогнат на нашата природа да не умре!, призовават любителите на старо Банско.

Не идвайте в България, карайте ски и се къпете в морето там, където хората са по-умни и пазят природата си!