Норвежка фирма, която е станала собственик на терен от детския лагер в село Равда, е поискала среща с главния секретар на Министерството на образованието и науката Димитър Танев.
В министерството е депозиран доклад, в която се доказва, че държавата няма собственост и се настоява за незабавното допускане на фирмата на този имот.

На терена е предвидено да се изградят бързосглобяеми еднофамилни къщи, които ще бъдат отдавани под наем или продавани на норвежки семейства, каза консултантът и ръководител на проекта Ивайло Малинов. Той уточни, че инвестицията е на стойност 1 млн. евро.

Малинов каза още, че фирмата ще се съобрази със всички заповеди на кмета на община Несебър и посочи, че направената инспекция на намиращите се в съседство сгради на детския лагер, показва, че допускането на деца в него е опасно.

Министърът на образованието и науката Игор Дамянов е изпратил комисия в Равда, която да провери спора за собствеността върху част от терена на лагера. По думите на министъра, този проблем с норвежката фирма е изчистен в детайли.

Министър Дамянов увери, че след като получи всички документи, случаят ще намери своето най-добро и справедливо решение.