Нов конгресен център отваря врати в петзвездния хотел "Перелик" в Пампорово. Той разполага с 5 зали. Капацитетът му е 1100 места. В него се намира най-голямата за курорта зала "Родопи", която побира 750 гости и може да бъде разделена с преграда на две отделни зали за 600 и 150 души. Останалите четири зали са с капацитет от 50 до 90 места.

Конгресният център "Пампорово" е разположен в отделно крило на хотела, като към него има самостоятелен вход и топла подземна връзка към близкия хотел "Орловец". Под залата има изградени два подземни паркинга на "Перелик" и "Орловец", а до нея има и открит паркинг.

С откриването на центъра ще бъде дадено началото и на летния сезон в курорта. За посетителите на Пампорово ще работи нов туристически център, а за всички гости на курорта лифтовете на 29 юни ще работят безплатно.

Туристически център "Пампорово" ще обслужва целогодишно туристите в курорта с актуална информация за услуги, забележителности и маршрути. Целта му е да ориентира гостите на курорта за възможностите за спорт и активна почивка като: планинско колоездене, плуване, конна езда, пешеходен туризъм, тенис, футбол, риболов, туристически и алпийски маршрути, спускане с лодки в пещера, джип сафари, скално катерене.

"Пампорово Адвенчър парк" е най-новата атракция в курорта в развитие, която на този етап ще предлага нова въжена градина за малки и големи, обособени места за почивка и пикник, въздушна възглавница за скокове и допълнителни атракции около язовира в курорта.