Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с Александър Вреде, директор договаряне на германския туроператор Alltours - втория по големина туроператор във ФРГ.

Тя посочи, че през миналата година общият брой посещения на германски турсти у нас е над 761 000.

Българското правителство и Министерството на туризма предприеха спешни мерки и продължават да полагат необходимите усилия за безпроблемното пребиваване на германските гости, увери Николова. Тя посочи, че се прилагат всички санитарно-хигиенни и профилактични изисквания, които да гарантират България като сигурна и здравословна дестинация. По думи на вицепремиера всички места за настаняване и развлечение са под много строг санитарен контрол срещу разпространението на коронавируса. Тя изтъкна, че България е на 26-о място по заболеваемост от вируса в Европа. Освен това страната е сред туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp) от Световния съвет за пътувания и туризъм.

Фалстарт на чартърите у нас

Фалстарт на чартърите у нас

Латвийските власти са взели решение да отменят полета

Николова заяви и че в момента се реализират няколко рекламни кампании, насочени към Германия по различни комуникационни канали.

От своя страна Александър Вреде поздрави министъра за активната работа, благодарение на която България е една от малкото дестинации, посетена от германските туристи през кризата. Той обърна внимание, че започва нормалният ритъм за записвания за сезон 2021 и сега е моментът България да покаже предимствата си като интересен и сигурен за здравето маршрут.

Вреде посочи, че за следващата година се планират два пъти повече чартъри и подчерта, че резервации ще се правят в хотели, които спазват стриктно санитарните предписания.