В Поморие изграждат къмпинг за кемпери и каравани. Първият по рода си общински къмпинг за каравани ще бъде изграден по идея на кмета Иван Алексиев.

Идейният проект за къмпинга е готов, но все още се извършват необходимите процедури за издаване на съответните разрешения.

Бившият санаториум в Поморие заработва от 24 юли

Бившият санаториум в Поморие заработва от 24 юли

Ще се провеждат само профилактични програми и няма да се предлага храна

Мястото, на което предстои да бъде изграден къмпингът, се намира в местността "Косата". Тя се намира между брега на Черно море и Поморийското солено езеро, в близост до бившия Военен санаториум.

От общината обясниха, че местността е "една от най-живописните и апетитни за инвестиции" в града.

Снимка 357820

Източник: Община Поморие

33 са плануваните места за кемпери. На всеки четири от тях е предвидено да има по една колонка за захранване с ток и вода. Изпълнено е и задължителното условие за обособяване на биологична зона за събиране на отпадни води, която ще бъде включена в централната канализация, изградена на ул. Проф. Стоянов, успокояват от пресцентъра на Община Поморие.

Проектът за общински къмпинг включва задължителните санитарни, медицински и административни помещения. Освен тях обаче поморийската община планува изграждането на детски кът, туристическа кухня, беседка, барбекю и зона за спорт.

"Целта ни е да дадем възможност за алтернатива на традиционното настаняване на туристи в хотели и квартири. Къмпинг за кемпери е нещо, което липсва в нашия район, а мястото му несъмнено ще привлече интереса на много нови туристи в Поморие" , обясни инициативата си кметът Алексиев.

Няма екокатастрофа в Поморийското езеро

Няма екокатастрофа в Поморийското езеро

Ботаническа експертиза сочи, че няма проблем с биоразнообразието