Повечето хотели в Слънчев бряг ще затворят до 10 септември поради липсата на чартъри и туристи, които предпочитат да почиват през септември и октомври. Това заяви пред БНР Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта.

Някои от хотелите са работили само по две седмици през този летен сезон и са затворили заради нерентабилност.

"Те отвориха и не цялата си база, а само 50 процента от легловата си база. Да, определено тази част, която са отворили към този момент, е добре запълнена - от порядъка на 70 процента, някои от тях работят 70-80 процента." - коментира Елена Иванова.

Николова се зарича да се спазват мерките в хотелите, успокоява германските туристи

Николова се зарича да се спазват мерките в хотелите, успокоява германските туристи

Туроператорите искат германците да не се страхуват

В момента има малък брой туристи от Германия, Полша и Украйна. Поради липсата на чартърни полети се разчита на летовници с автомобилен транспорт, каквито сега са предимно българите и румънците в момента.

"Не се виждат много туристи по алеите. Плажът е сравнително запълнен, защото има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са си в имотите. Хората, които познават "Слънчев бряг" и се разхождат по алеите, казват: "Никога не сме виждали комплекса толкова празен". Това е самата истина." - каза още Иванова.

Засега няма рекламации и оплаквания от продукти и от обслужването, а хигиената в обектите в момента е на много по-високо ниво, увери тя.

"Гости, които са традиционно фенове на ол инклузив-пакетите, предпочитат да си ползват ол инклузива такъв, какъвто го познават. Други обаче пък държат на по-стриктните мерки. Съответно такива са въведени в момента. Влизането в ресторантите е задължително с маски. Предоставят се ръкавици на всеки, който влиза в ресторанта да се обслужва от бюфетите. Там, където това не се прави, са поставени прегради." - поясни представителката на Съюза на собствениците.