Летният туристически сезон на Северния плаж в Бургас е пред провал, съобщи наемателят на ивицата Атанас Атанасов, цитиран от БТА. Причината е, че стопанисващата фирма "Бургас бийч" планира да се оттегли от ангажимента да стопанисва ивицата, въпреки, че тя още преди месец бе изцяло готова са сезона. Обмислям сериозно да се оттегля от стопанисването на Северния плаж. Мотивите ми са свързани с некоректната кампания от страна на определени медии и лица, целяща уронване престижа на фирмата, на плажа и град Бургас, обяви Атанасов.

Повече от половин година срещу "Бургас бийч" се разпространяват неверни информации. Красноречив е примерът със серията репортажи, в които се обявява, че издигнатите защитни диги през зимата съсипват пясъчната ивица и унищожават флората и фауната, както и че се изливат фекалии от заведенията.

Резултатите от защитните диги доказаха по неоспорим начин своя ефект. За всички вече е ясно, че благодарение на тях ивицата бе запазена в пълната си цялост и с нищо не е увредена природата. Ивицата сега е още по- хубава, което е факт. Въпреки това некоректната кампания срещу наемателя на Северния плаж "Бургас бийч" продължава.

Въпреки комплицираната ситуация и намерението да се оттегли, наемателят ще изпълни ангажимента си за официално откриване на сезона, което ще се състои на 1 юни /събота/. Стартът ще бъде даден с мощна и зрелищна заря. Фойерверките ще бъдат изстреляни
в небето
в 22,30 пред паркинг "Адам и Ева".