Хотелите в курорта Пампорово са почти 100 процента пълни.

Това съобщи председателят на Регионалната туристическа асоциация "Родопи" Пантелей Мемцов, цитиран от БНР.

В курорта се чувства оживление, както в хотелите, така и по пистите, тъй като курортът предлага в момента най-добрите условия за начинаещи скиори, деца и семейна почивка.

Почти половината от туристите в курорта са българи, от чуждестранните клиенти преобладават англичани и ирландци, уточни Мемцов.
Гръцки, турски, македонски, руски и румънски групи са сред празнуващите в района.

Очаква се записванията на западноевропейските туристи да се увеличат след започналия снеговалеж. Пуснати са в действие около половината от пистите, обработвани предимно със съоръженията за изкуствен сняг.

Затворени заради недостатъчно сняг остават черните писти и трасетата за напреднали.

Цените в хотелите не са повишени в сравнение с миналата година, дори на отделни места има намаления. В стремежа за привличане на български туристи, курортът обяви специални уикенд намаления на лифт картите.

След 4 януари цените на нощувките и хотелските услуги ще бъдат до 50 на сто от празничните.

На 90% от капацитета си работи и ски център Банско, съобщава директорът на центъра Иван Обрейков. Предстои пускането на още две писти.

И тази година много чужденци от Гърция, Великобритания, Ирландия, Румъния са избрали Банско, за да прекарат празничните дни. Като цяло празничните дни са преминали спокойно.