Направено е спешна проверка, но никой не е открит на адреса на фирма "София тур и ко" и "София тур и холидей". В неплатежоспособност е "София тур и Холидей" ЕООД. Още се установява колко са закупилите туристически пакети без да могат да реализират пътувания. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Тя обяви, че следобед прави спешна среща на Алианц България новият застраховател на туроператора и старият "Групама", защото има "странно обстоятелство", по думите й. Застрахователят е сменен на 12 декември.

Ще се коментира как и кога най- бързо ще се изплатят обезщетенията на пострадалите.

Ангелкова обяви, че са реагирали на подадените преди 6 месеца сигнали за нередности на туроператора, но подадените сигнали са срещу "София тур и ко", която не е обявила неплатежоспособност, като сигналът е подаден към КЗП и комисията е установила, че няма нарушения за стартиране на процедура по заличаване от регистъра на туроператорите.

Маргаритов успокоява клиентите на фалиралия туроператор

Маргаритов успокоява клиентите на фалиралия туроператор

Засегнатите потребители на "София тур и Холидей" ЕООД ще получат парите си от застраховката професионална отговорност на туроператора

В случая фалит е обявила "София тур и холидей", но за нея не е имало постъпила информация.

За нея туристическото министерство е установило, че октомври месец сменя собственика си, като е прехвърлена на сръбски гражданин, който не може да бъде открит.

Ангелкова призова всички пострадали за сигнализират в Министерството на туризма, за да се установи броят им.

Тя заяви, че това, което е притеснително е, че в сайта на туристическата компанията се е появила информация , че застраховката е с 1 млн.лв покритие, а при тях е 450 000лв., като за това ще бъде сигнализирана прокуратурата.