Със сирени и викове "Оставка" и "Вън на рекетьорите от Слънчев бряг" около 500 протестиращи хотелиери, собственици на заведения и търговци от курортния комплекс блокираха за половин час главния път Бургас-Варна в района на Несебър, съобщи БНР.

Те издигнаха плакати с искане за незабавна оставка на ръководството на акционерното дружество "Слънчев бряг". Протестиращите подкрепиха и подписка срещу политиката на акционерното дружество.

"Слънчев бряг": Няма да се поддадем на шантаж
                                   Още...

От Съюза на частните собственици на хотели в Слънчев бряг заявиха, че в основното им искане е инфраструктурата на курортния комплекс да стане публично общинска собственост, а не както сега като частна собственост да се стопанисва от акционерното дружество.

Повечето протестиращи изразиха остро недоволството си срещу ограничителния пропускателен режим в курортния комплекс и новите такси за достъп, които трябва да плащат фирмите, доставчици на храни и напитки.

За по-късно днес е насрочена и среща между протестиращите хотелиери и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

От СНЦ "Съюз на собствениците" поискаха среща с министъра с цел да бъде подробно запознат с незаконните действия на "Слънчев бряг" АД, както и за създалото се напрежение в туристическия комплекс.

Хотелиерите ще настояват и за публично извинение от страна на ръководството на дружеството за квалификациите и лични нападки към членове на Съюза.