С традиционната церемония по връчване на наградите на Международното изложение „Културен туризъм" във Велико Търново продължи престижното събитие в старопрестолния град.

В рамките на борсата тази година беше обявено присъденото от Балканския алианс на хотелиерските асоциации признание за Велико Търново като „Балканска столица на културния туризъм".

В присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, организаторите на борсата връчиха наградите си за участниците в седмото издание на борсата.

Кметът на Велико Търново д-р Румен Рашев връчи за първи път тази година новоучредената награда "Личност с принос за развитието на културния туризъм в България". Тя ще се присъжда всяка година за персонални заслуги за опазването на културното наследство, неговото популяризиране и представяне.

Първият носител на почетната титла е доц. д-р Соня Алексиева, ръководител на секция „Туризъм" в департамент „Икономика и бизнес администрация" на Нов български университет и член на УС на БХРА.