България загуби от Канада с 2-3 (19-25, 14-25, 25-21, 25-19, 10-15) последния си мач от 19-то Световно първенство по волейбол. Нашите започнаха катастрофално в първите два сета, съживиха се в третия и успяха да стигнат до тайбрек след отлична игра в четвъртия. В решителната част "лъвовете" нямаха късмет и отстъпиха.

Така те заеха девето място в крайното класиране на домашния Мондиал.

България - Канада 19-25, 14-25, 25-21, 25-19, 10-15, малко не стигна за обрата
на живо

България - Канада 19-25, 14-25, 25-21, 25-19, 10-15, малко не стигна за обрата

При победа нашите ще завършат на седмо място в крайното класиране

Пламен Константинов заложи на: Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Валентин Братоев, Тодор Скримов, Мирослав Градинаров, Георги Сеганов и либеро - Теодор Салпаров.

Българските волейболисти играха потресаващо слабо в първите два гейма. Те рядко успяваха да реализират някоя атака и посрещаха много слабо. Канадците си играеха играта и трупаха разлика. В първия гейм резултата стигна до 1-7. Във втория гейм ситуацията беше още по-трагична. Канадците дръпнаха с 16-4 и под заплаха беше рекордът на Русия срещу Тунис за най-голяма разлика в гейм на световни първенства.

Влизането на Учиков промени нещата и загубата на частта стана по-почетна - 14-25. Най-лошото беше липсата на желание и емоции в половината на България.

В третия гейм всичко се промени. Учиков, Пенчев и Скримов поведоха обрата. Публиката в залата се събуди, започна мощно да надъхва момчета. Канадците започнаха да бъркат. В края на частта Скримов намери сервиса си и резултатът беше намален след 25-21.

Във волейбола има едно правило: "Кой не бие 3-0, пада 3-2". Нашите момчета се хванаха за това и доминираха в четвъртата част. Учиков нижеше точка след точка. Скримов му импонираше, а Пенчев спасяваше и нападаше неотразимо. В края на гейма доминацията беше пълна и след 25-19 се стигна до тайбрек.

Снимка 379895

Източник: LAP.bg

В началото на решителната част доминираха блокадите. Нашите обърнаха от 0-2 до 3-2 и вдигнаха публиката на крака. Тогава Учиков беше блокиран два пъти подред, а Скримов заби в аут по диагонала. Гостите дръпнаха с 5-9 и вече връщане в гейма нямаше.

Хубавата игра в последните три гейма изми срама от първите две части. Канадците просто имаха късмет, че нашите бяха отписали мача. Публиката успя да ни събуди, но късметът в края беше за гостите.

България се класира на трето място в група "G" и това означава девето място в крайното класиране. Това във всеки друг спорт би било успех, но при волейбола нещата стоят другояче.

Снимка 379896

Източник: LAP.bg