Дамският волейболен отбор на Марица се представи на добро ниво срещу руския гранд Динамо (Москва) в мач от Шампионската лига. Пловдивчанки отстъпиха с 1-3 (18-25, 25-22, 17-25, 17-25) пред един от фаворитите за трофея. Срещата се игра в красивата зала "Колодрума" пред 4 хиляди зрители.

Платформа за бъдещо подобряване дейността на Българска федерация по волейбол

Платформа за бъдещо подобряване дейността на Българска федерация по волейбол

Любомир Ганев и Инициативния комитет оповестиха програмния си документ

Първият гейм беше спечелен от рускините благодарение на повечето непредизвикани грашки на маричанки. Във втората част диагоналката Алекзандра Холстън беше неудържима и записа 7 точки. Канадската националка Дженифър Крос също беше на ниво и геймът беше затворен след нейна атака с 25-22.

Снимка 454884

Източник: LAP.bg

След това до края на срещата инициативата беше на страната на Динамо. Американската разпределителkа Лорън Карлини разнообрази много нападението и двете части бяха спечелени от рускините на по 17 точки.

Сред зрителите на срещата беше и големия български боксьор Кубрат Пулев.

Снимка 454882

Източник: LAP.bg

Холстън завърши с 16 точки, а Десислава Николова добави 13 точки, За Динамо топреализатор стана Наталия Гончарова с 26 точки.

Следващият мач на Марица в Шампионската лига е на 19 декември от 16:00 часа в руския град Екатеринбург срещу местния Уралочка-НТМК.

Снимка 454876

Източник: LAP.bg