Европейската олимпийска квалификация по волейбол в Берлин ще се проведе от 5-ти до 10-ти януари. Само победителят ще спечели квота за Игрите в Токио.

"В много от случаите, когато е олимпийска година, се случва така. През януари е последната квалификация и не е за първи път да тренираме по Коледа и Нова година. До 6-ти януари трябва да се съберем всички, да направим нужния синхрон и да играем добре в Германия.

Силвано Пранди извика 15 волейболисти за квалификацията в Берлин

Силвано Пранди извика 15 волейболисти за квалификацията в Берлин

Националите се събират на 26 декември

Истината е, че сме в много тежка група. За да излезнем, трябва да направим героизъм - да бием Франция, Сърбия и Холандия, която в последните години играе на много високо ниво. Дай Боже да покажем българския дух и да имаме шанс да се класираме.

Ако прескочим груповата фаза с тези тежки отбори, ще имаме голям импулс и психически, че можем да се класираме за Олимпиадата в Токио. Още след Европейското обявих, че ако не се класираме, приключвам с националния отбор. За следващата олимпиада ще бъда на 41. Има достатъчно кадърни момчета на моя пост, не вярвам, че ще бъде проблем, че Теодор Салпаров няма да играе за България. Всичко си има начало и край. Ще бъда най-щастливия, ако завърша кариерата си в националния отбор на Олимпийските игри в Токио", каза Салпаров в ефира на bTV.

Дядо Коледа изненада волейболните националки

Дядо Коледа изненада волейболните националки

Белобрадият старец пожела квота за Токио 2020