Българският мъжки национален отбор по волейбол записа срамна загуба от Китай с 0-3 гейма. "Лъвовете" тотално бяха надиграни от азиатските си съперници, като в третия гейм успяха да запишат само 17 точки.

България - Китай 24-26, 20-25, 17-25
на живо

България - Китай 24-26, 20-25, 17-25

Четвърти мач за "лъвовете" в световната "Лига на нациите"

В първата част се играеше точка за точка. Но още тогава си пролича, че китайците твърдо искат да вземат нещо от мача. Българите успяха да направят няколко добри блокади и така успяваха да поддържат равновесието.

В края на гейма Скримов направи ас и създаде впечатление, че частта ще бъде спечелена. След това китайците с вдъхновена игра измъкнаха последните три точки за 26-24.

Във втория сет Никлай Пенчев зае мястото на неубедителния Валентин Братоев, но спада в играта на нашите се задълбочи. Николай Учиков постоянно се нанизваше на високата китайска блокада, което правеше публиката в Нинбо да избухва.

Силвано Пранди се опитваше да внася спокойствие, но крилете на победите бяха закачени за китайските волейболисти. Частта беше спечелена от тях с 25-20.

Снимка 427852

Източник: fivb.org

Третият гейм изобщо няма смисъл да бъде описван. Китайците играеха, докато нашите се бяха предали и чакаха нещата да свършат възможно най-бързо. И те свършиха при резултат 25-17 за Китай.

Статистиката е красноречива. Китайците имат 38 точкови атаки срещу 22 за "лъвовете". Блокадите са 7 на 18.  Българите имат леко превъзходство в асовете 4-2 благодарение на Тодор Скримов.

Светослав Гоцев беше най-резултатен с 9 точки. Тодор Скримов е с 8 точки, а Николай Учиков се отличи със 7 точки, след като му бяха вдигнати 22 топки. Красимир Георгиев и резервният диагонал Красимир Георгиев завършиха с по 3 точки. Георги Сеганов има в актива си 2 точки, а неудачно игралият в първия гейм Валентин Братоев е с 1 гейм.

Така българският национален отбор остана с 1 победа от 4 мача, а втората започва да става все по-имагинерна.