37 градуса достигна температурата в няколко града в България - Свищов, Монтана, Лом, Плевен, Сандански и Благоевград, съобщава БГНЕС.

36 градуса пък е било във Враца, Оряхово, Кнежа, Ловеч и на други места в страната. Според БТА температурата в Русе стигна 36,3 градуса на сянка.

За утре в цяла България е обявен жълт код заради опасно високи температури. Във всичките 28 области ще бъде много топло, с максимални температури между 33 и 38 градуса. Над страната отново ще бъде слънчево, почти тихо и горещо. От НИМХ уточняват, че тези температури са далеч от рекордните в страната за това време на юли, които са над 40 градуса.

Над планините също ще бъде слънчево. По билата ще духа слаб до умерен северен вятър. Ще бъде топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 27°, на 2000 метра около 20°.

По Черноморието ще бъде слънчево, с характерния бриз. Максималните температури ще бъдат малко по-ниски - от 28° до 30°. Температурата на морската вода е 23° - 25° по северното крайбрежие и 26° по южното. Вълнение на морето 2-3 бала.

За 20 юли е обявен жълт код за горещо време в Румъния, България, Гърция и Македония. Червен код е обявен за Сърбия, Черна гора и Унгария.