Ще е топло и на места минималните температури ще са 25°-27°. През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт от запад на изток, температурите бързо ще се понижат.

Това съобщиха от НИМХ.

Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са интензивни и значителни по количество, ще има и градушки.

Временни увеличения на облачността ще има над западните райони. Ще духа слаб до умерен южен, в западната част от страната - югозападен вятър.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. В Северозападна България дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 33° и 38°, а в източната част от страната ще са все още много високи - до 42°-43°, в София - около 36°.

В планините преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Високи температури, максималната на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Привечер, главно над северното крайбрежие, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са от 33° до 38°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.