След валежите в Западна България в събота, в неделя отново очакваме лошо време. Областите, в които е в сила жълт код за интензивни дъждове с гръмотевици, са 11.

През неделята в Западна България ще бъде отново хладно, със значителна облачност. Тя ще е предимно купесто-дъждовна и на много места в западните части на страната ще има валежи и гръмотевична дейност, съобщават от НИМХ.

Над по-голямата част от Източна България през деня ще бъде слънчево и топло, с временни увеличения на облачността и слаб до умерен вятър от изток-североизток.

На места в Западна България максималните температури ще са от 22-23 градуса, а в Горнотракийската низина ще достигнат до 32-33 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

В София температурите ще са между 16 и 23 градуса. Най-ниската минимална температура се очаква за Шумен - 14 градуса, а най-високата за Ямбол - 32 градуса.

Жълтият код за валежи с гръмотевици обхваща Западна и Централна Северна България. Ще паднат до 20-30 литра на квадратен метър дъжд, а на места количеството ще бъде до 50 литра.