Облачността ще е по-често значителна и на места ще има слаби валежи от дъжд, в Северна България и високите полета в Западна - от сняг. До сутринта в Северозападна България има условия за образуване на поледици.

За това предупреждават от НИМХ.

Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София - около минус 1°.

През деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В Дунавската равнина и източните райони от страната вятърът ще е силен и поривист. Облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд - до предимно слънчево време. Максималните температури ще са между 5° и 10°, малко по-ниски в котловините от Западна България, в София - около 2°.

Сутринта над планините облачността ще е значителна и на отделни места в масивите от Западна България все още ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 6°.

Сутринта по Черноморието облачността ще е значителна, но след обяд ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.