Временни увеличения на облачността ще има над западните райони, където ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. В Източна България ще духа до умерен югоизточен вятър.

Това съобщиха от НИМХ.

През деня над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Над източната половина от страната времето ще остане слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

Над планините от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места там ще превали и прегърми. Над масивите от източната половина от страната ще се задържи слънчево. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието ще се задържи слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.