Над западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността и на места в югозападните райони ще превали краткотрайно.

Това съобщиха от НИМХ.

На изток ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Утре над Западна България облачността ще е значителна, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Има условия и за градушки. В източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 26° и 31°, в София - около 25°.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Западна България - по-често значителна, след обяд - купесто-дъждовна и ще има валежи от дъжд, на много места и гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен, в Западна България - югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабва, ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.