На много места утре ще превали краткотраен дъжд, а в следобедните часове – интензивен и придружен с гръмотевици. Това прогнозират метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази вечер след полунощ облачността временно ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса.

Утре над Западна и Централна България, а до вечерта и над източните райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В първия почивен ден температурите ще се понижат и максималните ще са между 18 и 23 градуса. Малко по-ниски ще са по морския бряг.

Разкъсана облачност ще има и над Черноморието. Там максималните температури ще са между 16 и 21 градуса. 9 градуса ще е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Купесто-държавна облачност ще има в планините. На много места там ще превали и прегърми. На височина 1200 метра максималната температура ще е около 13 градуса, а на 2000 – около 7 градуса.

За София в събота минималните температури ще са 8 градуса, а максималните – 18 градуса. Ще вали и дъжд. В неделя минималните температури ще останат същите, а максималните ще са с градус по-ниски. Очакват се превалявания от дъжд.

В неделя и понеделник вятърът ще се усили и от северозапад ще нахлува студен въздух.

В понеделник максималните температури ще са най-ниски. На повечето места те ще са между 13 и 18 градуса.

Във вторник температурите ще започнат да се повишават