В събота, през по-голямата част от деня, ще бъде предимно слънчево. Това прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). През нощта и над южните райони облачността ще намалее и в по-голямата част от страната ще преобладава ясно и почти тихо време.

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Максималните пък ще са между 20 и 25 градуса, малко по-ниски по морския бряг - 15-18 градуса.

Утре ще се появи слаб вятър от югоизточната четвърт. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места, главно в югозападната част на страната, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - придружени с гръмотевици.

Предимно слънчево ще е по Черноморието. В сутрешните часове на места по южния бряг ще има мъгла. Температурата на морската вода е около 10-12 градуса. Около 1-2 бала ще е вълнението на морето.

Преди обед над планините ще е предимно слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в Южна и Западна България до вечерта може да превали и прегърми, прогнозират още синоптиците.

В неделя в цялата страна ще има валежи. След обед на места те ще са интензивни и ще има гръмотевични бури. Синоптиците прогнозират, че ще се задържи сравнително топло, но с усилване на вятъра по-късно през деня ще започне нахлуване на студен въздух.

Валежите в Западна България ще спрат в понеделник, а облачността временно ще се разкъса. Застудяването и валежите в източната половина на страната ще продължат.

Във вторник в Източна България температурите временно ще се повишат.